Sprøyt Podkast

Thomas Nilsson og Christian Løken hadde våren 2021 med seg 6 kjendiser over Atlanterhavet. Til tross for mange timer sammen på sjøen fikk de ikke snakket ferdig og resten av samtalene har resultert i en podkast. 

Hva rører seg i seilernes verden? SPRØYT er podkasten for alle med en dragning mot havet og du vil få servert gamle historier, nye historier, gjester med saltvann i årene og mye sprøyt.

Episodene finner du i Spotify, Apple-  og Google Podkast, og selvfølgelig her på sprøyt.no. 

Vi høres!

Sprøyt Podkast #11 - Magne Klann - På villmarkstur i jolle

Etter en hektisk sesong er Christian og Thomas endelig tilbake med Sprøyt Podkast.

I denne episoden har vi besøk av Magne Klann. Magne har mange talenter og sjonglerer mellom titler som journalist, forlegger, fuglekikker, fotograf, og ikke minst seiler. Magne har en notering i Guinnes World Records med lengste distanse i enmannsjolle, da han i 2018 seilte fra Nordkapp til Lindesnes i en RS Aero. Denne høsten har han seilt nordover i en foilende tomannsjolle med navnet Geir. Vi får høre hvordan det gikk og blir bedre kjent med Magne og hans ulike prosjekter. 

Sprøyt Podkast #10 - Trond Fausa Aurvåg - Gamle drømmer blir til nye minner

I den tiende episoden av Sprøyt får Christian og Thomas et hyggelig gjensyn med Trond Fausa Aurvåg etter at han var en del av besetningen over Atlanterhavet i 2021.

Med noen drypp av alvor mellom slagene får du en time med masse sprøyt når vi får ta del i Tronds opplevelser som førstereis på blåmyra.

Sprøyt Podkast #9 - Bjørnar Erikstad - Motvind er til for å seiles i

De som har hatt gleden av å møte Bjørnar sitter ofte igjen med en følelse av at alt er mulig. Det er hva man gjør ut av sitt potensial som betyr noe!

I denne episoden av Sprøyt får du høre om Bjørnar Erikstads liv som olympisk og lidenskapelig seiler. I tillegg til egen karriere blir vi kjent med en innholdsrik karriere som trener. Bjørnar er opptatt av å se muligheter i stedet for begrensninger og har i følge seg selv bare litt korte armer.

Hovedfilosofien til Bjørnar er at selv om man er født litt annerledes, trenger man ikke nødvendigvis å leve annerledes. 

Sprøyt Podkast #8 - Oda Johanne - Høyt og lavt i karibiske farvann

Oda Johanne Stokstad Brødholdt er en norsk windsurfer og er rangert som nummer 2 i verden. De siste 10 årene har hun bodd i Karibien hele vinteren for å kunne konkurrere i verdenstoppen. 

Oda Johanne konkurrer i tre ulike grener og vi får et lite innblikk i hva som kreves for å hevde seg blant verdens beste. Vi har pratet litt sprøyt med Oda Johanne og blitt bedre kjent med en vanvittig dedikert dame og hennes driv mot å hele tiden utvikle seg og sporten.

Sprøyt Podkast #7 - Jon Amtrup - Med lidenskap for havet og norskekysten

Jon Amtrup er en norsk seiler, journalist og forfatter. Hans mål er å seile minst 100 nautiske mil i måneden, og de siste årene er det få som har seilt norskekysten mer enn Jon. Når han ikke seiler bruker han det meste av tiden til å inspirere andre. Han skriver bøker om sine opplevelser og hvordan man best forbereder seg. Han har også skrevet seilbiografien til vår konge, Harald V.

I denne episoden av Sprøyt får vi et lite innblikk i det der ute som driver Jon Amtrup opp og ned Norges kyst året rundt. Han har selv podkasten «Explore North» om turseiling og var den som startet Norges Seilforbund sin kampanje «Hold Havet Rent». Alt dette og litt sprøyt får du høre mer om i denne episoden. La deg inspirere til mer seiling!

Sprøyt Podkast #6

Siden 2016 har Mats jobbet profesjonelt som skipper. 22 år gammel ble han verdens yngste eksedisjonsleder til å seile rundt Spitsbergen.

Siden da er han blitt en viktig stemme i samfunnsdebatten og mottok i 2019 Tabuprisen for sitt arbeid for åpenhet rundt psykisk helse og selvmord blant gutter. Vi har vært så heldige å få prate litt sprøyt med Mats om reisen fra å være en umotivert ungdom uten lysten på livet, til å bli en av verdens beste fotografer for Red Bull og hans nyeste prosjekt, S/Y Sofie.

Sprøyt Podkast #5

Bli med og hold havet rent!

I dagens episode tar vi en prat med Martin Helseth. Sommeren 2021 kunne vi se Martin som en del av dobbelfireren som representerte Norge i de olympiske sommerlekene i Tokyo, nå satser han for fullt mot Paris i 2024. Nesten like kjent er han for sitt arbeid mot marin forsøpling. Martin er fridykker og plukker årlig rundt 5 tonn søppel opp fra havet.

Thomas er prosjektleder i «Hold havet rent» i regi av Norges Seilforbund og har fått med seg Christian og Sjøakademiet i arbeidet. La deg engasjere og inspirere – Bli med i den evigvarende ryddedugnaden for havet!

Sprøyt Podkast #4

Christian og Thomas er begge lidenskapelig opptatt av teamwork og hvordan få et seillag til å fungere best mulig. I denne episoden deler de sine erfaringer og kunnskap på området. Hvordan får du de rundt deg til å yte maksimalt og hvordan kan hele laget bidra til å gjøre hverandre gode? 

I tillegg til en passe mengde sprøyt får du også høre bakgrunnen til og filosofien bak Wolfpack Racing som de begge har vært en del av.  

Er du interessert i lagbygging generelt eller innenfor seilsport spesielt er dette episoden for deg. 

Sprøyt Podkast #3

Gjest i denne episoden er mannen i den gule hawaiiskjorta. På vei mot øya St. Lucia i Karibien faller Petter Noreng over bord midt ute på Atlanterhavet. Han blir liggende alene i sjøen i 18 timer.

Det blir mye ramsalt sprøyt i det vi blir kjent med Petters lange liv på havet, og får gjenoppleve de dramatiske timene fra november 1999. Petter forteller om en storstilt redningsaksjon som ble avsluttet på mirakuløst vis, takket være en gul hawaiiskjorte.

Historien er tidligere fortalt av Edvard Hambro. “Den gule hawaiiskjorta” ble kåret til årets radioprogram i 2009.

Sprøyt Podkast #2

Det er bred enighet om at Dag Usterud kunne blitt en av verdens beste rormenn. Han ble blant annet frarøvet en OL-medalje etter et protestmøte som førte til regelendringer i seilsporten.

Vi prater litt sprøyt med Dag for å bli bli bedre kjent med han og hans mange meritter gjennom en lang og pågående seilkarriere. 

Sprøyt Podkast #1

Etter endt tur var ikke gutta ferdig snakket og hadde mer på hjertet. I den aller første episoden blir vi kjent med Christian og Thomas når de forteller om sine planer og inspirasjonen til podkasten.

Retur

Vi forholder oss til angrerettsloven og e-handelsloven, som tilsier at du har returrett på ubrukte produkter med 14 dager angrerett. 

Dersom produktet ikke passer eller du ønsker å returnere av andre årsaker, ta kontakt med oss på [email protected] så sender vi deg angrerettskjema og fraktetikett. 

Ship o´hoi! 

Franco Costa var en italiensk grafiker og billedkunstner og har hatt en rekke utstillinger i byer som Roma, Paris og New York. Costa sine bilder er lett gjenkjennelige med hans rene linjer og sterke bruk av farger. 

Franco Costas bilder kan bestilles her på nett, men må hentes i vår butikk i Sandvika. Vi kan også besørge frakt og innramming etter avtale. Ta kontakt på [email protected]

Pris pr trykk: 4 750,- (Ikke inkludert eventuell frakt og innramming)